De Bucket List!

ultimate-bucket-list

 

Iedereen kent het wel, een lijst maken van alle dingen die je echt gedaan wilt hebben voordat je dood gaat! Maar hoeveel mensen hebben nu echt ergens een papiertje liggen met al die spannende acties? Wat staat daar dan op? En nog belangrijker; wat is er vanaf gestreept?! Ik heb natuurlijk al jarenlang een lijstje in mijn hoofd, en elke keer als ik dan iemand over een bucket list hoor praten of ik kom het ergens tegen dan denk ik; oh ja ik wil nog wel een keer een paar maanden backpacken, mijn motorrijbewijs halen en een andere taal leren. En daar blijft het dan bij. Waarom neem ik niet eens de tijd om de dingen die ik echt graag wil vast te leggen op papier? Maar wat heeft het voor meerwaarde om het op papier te zetten? Ik heb het toch in mijn hoofd? En juist daar heb ik me nu eens in verdiept, want er schijnt een behoorlijk goede reden achter te zitten om de dingen die je graag wil op te schrijven.

Bijna de reden tot succes kun je wel zeggen. Zodra je je dromen op gaat schrijven begin je namelijk al een kleine fundering te leggen voor wat ooit eens zou kunnen zijn. Je maak het iets tastbaars en gaat het je al een beetje voorstellen hoe het voelt als het zover is, en dat is goed! Het zorgt er namelijk voor dat je jezelf de juiste kant op kunt sturen om het werkelijkheid te maken. Niet dat de dingen dan spontaan gaan gebeuren, je zult zeker actie moeten ondernemen, dus ga die uitdaging met jezelf aan. Pak pen en papier en begin gewoon een paar dingen op te schrijven. Bijvoorbeeld; uit eten gaan in een nieuw restaurant, met vriendinnen een weekend weg of bungeejumpen. Het mag van alles zijn, wees creatief en hou het bij jezelf! Vervolgens kijk je naar wat je allemaal hebt opgeschreven, en kies er je absolute favoriet uit. Wat wil je het allerliefst doen? Wat gaat er nu allemaal door je hoofd als je daar naar zit te kijken? Wanneer zou ik dat toch moeten doen?! Daar heb ik het geld toch niet voor! Dat kan ik niet alleen en er wil toch niemand mee! Ik weet toch al zeker dat ik er geen vrij voor krijg van mijn werk…. Klinkt dit allemaal een beetje bekend? Mij wel, ik bedacht wel 100 excuses waarom iets niet zou kunnen. Zet al die smoesjes nu eens voor één keer opzij, we leven in een wereld waar ontzettend veel mogelijk is gemaakt voor ons door onze voorouders. Ga jezelf in plaats daarvan juist eens vragen stellen! Begin heel simpel met; Waarom wil ik dit doen? Wil ik met iemand, of juist alleen? Wanneer wil ik het doen?

Ik wilde zelf heel graag een blog beginnen, maar hoe? Het bleef steeds bij gedachtes, waar ik het makkelijk van me af kon schuiven door te zeggen; ach wie zit daar nou op te wachten, wat heb ik eraan, en hoe moet ik zoiets beginnen? Maar de nieuwsgierigheid bleef aan me knagen, en ik begon vragen op te schrijven als; waarom wil ik een blog schrijven? Wat kan ik bijdragen aan het internet? Hoe moet ik dat doen? Ik kon me makkelijker concentreren op de vragen nu ik ze los van elkaar op papier zag staan en één voor één beantwoordde. Het resultaat? Makelovewithme.nl is een feit en al wordt het een succes of niet, ik heb mijn eigen blog! En zo ga je te werk met alles op je lijst, bijvoorbeeld die ene reis. Hoelang wil ik ernaartoe?  Hoeveel geld moet ik daarvoor sparen? Hoelang duurt het voor ik dat bedrag bij elkaar heb? Kan ik op andere dingen besparen? Of durf te dromen, kan ik een betere baan krijgen waardoor ik meer inkomen krijg? Kan ik een opleiding volgen voor een betere baan of functie? Denk verder, denk groots en schrijf het op, want dan werk je aan je ideeën en dromen! Hoe leuk is het dat je mag werken aan je dromen in plaats van werken om de dag door te komen. Dit is je leven en je mag het beschouwen als speelkwartier, natuurlijk is er van tijd tot tijd ruimte nodig voor serieuze zaken, maar toch niet altijd? Speel alsof we nog in groep twee zitten en dat het enige wat van je gevraagd wordt is om te spelen en te genieten! Wat ga jij dan doen?

De meest voorkomende voorbeelden van de bucket list items zijn natuurlijk bungeejumpen en parachute springen, maar het hoeven natuurlijk niet allemaal spannende dingen te zijn op je lijst. Het is juist erg leuk om er ook simpele en makkelijk haalbare dingen tussen te zetten zoals bijvoorbeeld; een kat adopteren, een dagje kleuren met de kinderen uit de buurt of hardlopen in de regen. Dat laatste was er één van mij. Hardlopen in de regen? Ja zo simpel mag het zijn, ik had lang geleden een gesprek met een vrouw die mij vertelde dat ze iedere dag een stukje ging hardlopen. Waarop ik haar vroeg of ze ook ging hardlopen als het regende. Haar antwoord was; Jazeker, ik vind het juist heerlijk om in de regen te gaan lopen, nat wordt je toch wel, of het nu zweet is of regen. Dit kon ik maar slecht geloven maar het bleef hangen in mijn hoofd en voor ik er erg in had was het toegevoegd aan de activiteiten lijst van must do’s. Ik was al een beetje aan het hardlopen geslagen maar nam ‘het regent’ altijd als een fantastisch excuus om niet te gaan. De eerste keer dat ik klaar stond voor mijn rondje natlopen was mijn enthousiasme erg ver te zoeken, maar ik moest van mezelf, en na tien minuten stappen door de plassen snapte ik wat de lieve vrouw bedoelde. Wat een rust, zelfs de subtiele tikjes van de drupjes op mijn hoofd en schouders vond ik heerlijk. Ik liet alles los en de keren erna genoot ik van elke keer dat ik ging hardlopen of het nu regende of niet!  Zo simpel kan het zijn en iets waar ik nog steeds erg blij voor ben dat ik het gedaan heb. Ik kon beter trainen en nam geen enkel excuus meer aan. Mijn hardlopen werd serieuzer en er kwamen nieuwe uitdagingen op mijn pad, onbewust had ik iets nieuws op mijn bucket list geplaatst namelijk meedoen aan de Strongmanrun. Iets wat ik voorheen als onmogelijk had beschouwd werd nu een doel; 21 km hardlopen met 39 obstakels en 6 keer zwemmen door de Regge! En na 9 maanden trainen heb ik dat beest getackeld, in 3 uur en 20 min. Lichamelijk was ik stuk, maar geestelijk was er niets meer wat ik niet aankon!  En dat dankzij zoiets kleins als hardlopen in de regen. Dus zet ook juist kleine dingen op je lijst, je weet nooit wat daardoor ontstaat!  Droom, maar nog belangrijker; schrijf je dromen op!

 

 

Mijn lijst:

 1. Backpacken.

 2. In het buitenland wonen.

 3. Salsa dansen met een prachtige Spaanse man. (onder toezicht van Rijk uiteraard)

 4. Vrijwilligers werk doen bij een dierenverblijf/asiel.

 5. De Spaanse taal leren.

 6. Met de hondjes naar de Eiffeltoren! 

 7. Met een camper door Noorwegen.

 8. Burning man.

 9. De Cotopaxi beklimmen.

 10. Aan de voet van de Mount Everest staan.

 11. Overnachten in de Amazone.

 12. Schaatsen op het kanaal.

 13. Een volgende tattoo. (vrees dat ik deze nooit kan afstrepen)

 14. Naar Madagaskar.

 15. Leren surfen.

 16. Leren mediteren.

 17. Een olifant wassen.

 18. Van mijn spinnenfobie af komen.

 19. Demonstreren tegen dierenleed.

 20. Motorrijbewijs halen.

 21. Wildkamperen met de hondjes erbij.

 22. Naar Alaska.

 23. Een dromenvanger maken.

 24. Met een marathon meedoen.

 25. Figurant zijn in een film van Tim Burton.

 26. Kopje thee drinken met Tim Burton.

 27. Een bedsprei haken.

 28. Koeien bewonderen in India.

 29. Hardlopen in de regen

 30. De Strongmanrun

 31. Johnny Depp ontmoeten.

 32. Bloed doneren.

 33. Een mystery flight boeken.

 34. Naar een waarzegger.

 35. Strandjutten.

 36. Metallica live zien optreden.

 37. Kasteel Alnwick in Engeland bezoeken.

 38. Naar Londen.

 39. Een spooktocht in Engeland.

 40. Roadtrip in Schotland.

 41. Concert van Beyonce.

 42. Wildlife spotten in Afrika.

 43. Liften in America.

 44. Een hangover vieren in Las Vegas.

 45. Een verkleedfeest organiseren.

 46. Dagje mensen kijken in Central Park New York.

 47. ’S nachts om drie naar de Walmart ergens in Amerika.

 48. Een complete outfit scoren in een kringloop winkel.

 49. Overnachten in een pretpark.

 50. Dagje helpen in een dierentuin.

 51. Een hele dag chillen in een hangmat.

 52. Naar het circus 

 53. Een eigen bedrijf beginnen.

 54. Een opdracht van iemand uitvoeren.

 55. Wildcamperen in Canada plus familie opzoeken.

 56. Borstvergroting 

 57. Een onbewoond eiland kopen.

 58. €1.000.000,- weggeven aan goede doelen.

 59. Een tempel bezoeken in Thailand.

 60. Een op maat gemaakt pak kopen.

 61. Een blog beginnen 

 62. Een zendmast beklimmen 

 63. Eén ding van mijn bucket list doen met iemand die ik niet ken.

 64. Met een Free Hugs bordje een dagje door een stad lopen.

 

Wat wil ik doen voor ik sterf… Best wel een heftige vraag om jezelf te stellen en niet erg voor de hand liggend als je niet ernstig ziek bent. Maar sterven is iets doodnormaals, dat is één van de zekerheden die we hebben in dit leven, alleen wanneer is niet voor iedereen bekent. Dus waarom wachten tot het nieuws dat we niet lang meer hebben, de tijd is nu! Haal eruit wat erin zit zodat het ons niet meer ontnomen kan worden! Leef dit leven alsof het je enige is.

Hebben jij en ik een overeenkomende bucket, laat hem achter in de comment en misschien kun jij mij helpen om ook nummer 63 af te strepen.


2 thoughts on “De Bucket List!”

 1. Lieve Linda,

  Wat kun jij mensen enthousiasmeren alleen al door de manier waarop op schrijft. Het verbaast me dat je dit niet eerder bent gaan doen. Weet zeker dat er veel van jouw bucketlist afgestreept is als je terug komt. Terug van jullie prachtige reis ….. backpacken, dansen met een woest aantrekkelijke man,. Je spinnenfobie, noem maar op. Ik volg je raad op …. maak mijn lijst in gedachten en op papier.

  1. Wat super gaaf dat je je eigen lijst gaat maken! En ontzettend bedankt voor je lieve woorden! Dat zijn nou net de zetjes die ik nodig heb om verder te komen! Bedankt Wilma! Ik ben ontzettend benieuwd naar jou lijst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *