Pack that Backpack and go…

Hike

Zo simpel als dat klinkt is het net niet, of toch wel? Het is bijna zover, ik ga samen met Rijk op de trip van mijn leven en hoewel de titel “Pack that Backpack and go” dicht bij zijn hart ligt, heb ik zelf nog nooit gereisd zoals hem, en dat brengt de nodige spanningen met zich mee. En dat zijn niet de “normale” vakantie spanningen zoals ‘wat neem ik mee’. Wij gaan 24 November vetrekken naar Zuid en Midden Amerika, we beginnen onderin Ecuador en gaan langzaam richting Colombia. Rond mijn verjaardag, 16 december, gaan we de grens over naar Colombia waar we kerst gaan vieren, vervolgens gaan we naar Panama om oud en nieuw te vieren en de laatste weken uitrusten in Costa Rica. Op 29 Januari vliegen we terug vanuit San José en landen we 30 Januari op Schiphol. Wat we op onze reis allemaal gaan doen kan ik jullie nog niet vertellen, omdat we dat zelf ook nog niet weten. We hebben natuurlijk wel een beetje uitgezocht wat we willen zien, zoals een vulkaan beklimmen, overnachten in de amazone, de markt in Otavalo bezoeken en bekende plaatsen opzoeken,
maar daar is het ook bij gebleven. Het enige wat we vast gelegd hebben zijn onze vliegtickets en verder zien we daar wel. Het is tijd voor mij om dingen los te laten en dan met name controle, want ik wil altijd iets te graag alle touwtjes in handen houden omdat dat veiliger voelt, en hoewel dat prettig voelt, loop ik elke keer tegen dezelfde frustraties aan en kom ik niet verder. Ik blijf hetzelfde rondje lopen, en daar wilde ik nu eens iets in veranderen. Ik wil me vrij voelen, vrij van alle verwachtingen en verplichtingen, totale rust in totale chaos kunnen voelen en eens echt ervaren hoe er geleefd wordt in andere landen. Ik heb met veel plezier hier naartoe gewerkt, maar nu het echt bijna zover is merk ik dat ik behoorlijk gespannen begin te raken. Chagrijnig, onzeker, verdrietig en boos waren de kenmerken van mij de afgelopen week. Chagrijnig omdat niemand mij kon begrijpen voor mijn gevoel, onzeker want waar ben ik toch aan begonnen, verdrietig omdat ik mijn lieve hondjes moet wegbrengen naar een pension (haal ze na de reis onmiddelijk weer op) en boos op mezelf want waarom als alles gewoon goed geregeld achterblijft praat ik mezelf nog steeds een schuldgevoel aan en waarom gun ik mijzelf zo’n reis niet. Ik ben dankbaar dat ik zo’n lieve geduldige vriend heb die mij op moeilijke momenten eraan helpt herinneren dat ook de moeilijke gevoelens gevoeld mogen worden, en dat dat vaak de doorbraak momenten zijn voor groei en ontwikkeling waar ik zo verlangend naar op zoek ben. Ik wil me niet meer boos voelen of gefrustreerd want daarmee kom je nooit verder in je leven. Geloof in jezelf maar bovenal heb jezelf lief! Met liefde kom je verder en met liefde hoop ik de hele wereld over te reizen en als me dat op de één of andere manier niet mocht lukken hoop ik dat jullie deze droom voortzetten. Onder vermelding van #makelovewithme kunnen we samen liefde verspreiden over de wereld in plaats van alle haat wat momenteel de overhand lijkt te hebben. Het is tijd voor verandering in deze wereld, het is tijd om liefdevol met elkaar om te gaan ongeacht iemands achtergrond of religie.  Ik ben ontzettend benieuwd naar wat wij mogen meemaken op onze trip, en als jullie het leuk vinden kunnen jullie het hier volgen. Ik sta open voor vragen of suggesties, laat ze gerust achter in de comment en ik kom daar zeker op terug! Dankjewel voor je interesse, samen maken we er wat moois van!

 


19 thoughts on “Pack that Backpack and go…”

 1. Lieve Linda,
  Je wordt een echte globetrotter!
  Ga er vooral van genieten samen met je vriend.
  Wat een avontuur! Veel geluk! Groetjes Joke en Gait.

  1. Dankjewel lieve Joke & Gait,

   wij gaan ontzettend genieten en ik hoop de hele wereld ooit over te gaan!
   Is het niet wat voor jou om te reizen? Verhalen schrijven kun je wel!

 2. Wat weer een mooi verhaal mooi verwoord. Trots dat je het doet? Ben zo benieuwd hoe het gaat. We knuffelen nog wel even binnenkort!!!!!
  Liefs Johanna

 3. Lieve rijk en linda veel plezier in jullie trip of a life time.
  Kijk goed uit en geniet.
  Kom veilig thuis en het eerste ontbijtje is van mij .
  Groeten Huibert.

  1. Wat super lief Huibert dankjewel!! We gaan goed op elkaar passen en hopelijk heelhuids terug komen, want een BB-ontbijtje gaat er altijd in??

 4. Lieve “oude” buuf, ik vind het fantastisch dat je dit doet! Ik gun je samen met Rijk veel geluk en nieuwe ervaringen.
  Groetjes Marjon

 5. Hoi lieverd! Wat een ontzettend mooi verhaal! En wat goed dat je hiervoor gaat, dit is wat je zo graag wil! Geniet samen van deze prachtige reis! Dikke kus van Lex

 6. Wow Lin!! Wat ontzettend tof & dapper…
  Het is je absoluut gegund en ga je zeker volgen!
  Geniet van elkaar en geniet met elkaar van al het moois wat op jullie pad gaat komen. Geweldig!

  X Lot

  1. Dankjewel lot!
   Wij gaan ontzettend genieten en ontdekken wat voor moois er nog allemaal in de wereld verstopt zit!
   En neem iedereen toch nog een beetje mee??

  1. Dankjewel meis en jij ontzettend veel plezier met de opening van je nieuwe salon!!!
   Ook super gaaf en ben heel erg benieuwd wat je ervan gaat maken.

   Succes ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *